Kortho received CE-DESIGN AWARD DARE!! with GraphicJet TsC20-X72

Korthofah Beheer B.V. wins with Piezo Inkjet, GraphicJet TsC20-X72

DARE !! tests and researches hundreds of products every year. By no means all designs come in one go with good results through the tests. However, we also see designs that differ in EMC and / or safety design. DARE reaches every quarter !! the CE-Design Award for a design that stands out. The winner will receive a tasty cake in addition to the beautiful award. In addition, the next measurement or the next investigation will be for our account.

This quarter the winner is ….. Korthofah Beheer B.V.

BRON: https://www.dare.nl/learning-centre/nieuwsbrieven?newsletter_id=53&article_id=401

We are proud that our R&D-department has won the DARE!! CE-DESIGN AWARD 2018. Congratulations to our technicians and designers for this outstanding achievement!!

 

******** In Dutch ********

Korthofah Beheer B.V. wint met Piezo Inkjet, GraphicJet TsC20-X72

DARE!! test en onderzoekt jaarlijks honderden producten. Lang niet alle ontwerpen komen in één keer met goed resultaat door de testen. We zien echter ook ontwerpen die zich wat EMC en/of veiligheidsontwerp betreft onderscheiden. Elke kwartaal reikt DARE!! de CE-Design Award uit aan een design wat eruit springt. De winnaar krijgt, naast de prachtige award, een lekkere taart uitgereikt. Daarnaast is de eerstvolgende meting of het eerstvolgende onderzoek voor onze rekening.

Dit kwartaal is de winnaar …..Korthofah Beheer B.V.

Korthofah Beheer B.V. Piezo Inkjet, GraphicJet TsC20-X72

Korthofah Beheer B.V. is opgericht in 1926 in Amsterdam en zelf fabrikant van codeer en merkapparatuur sinds 1958. Dit zijn in feite industriële printers welke tijdens het verpakkingsproces afdrukken aanbrengen op producten. De bekendste hiervan zijn uiteraard de barcode voor traceability doeleinden en de houdbaarheidsdatum in de voedselindustrie. Maar in vrijwel elke branche waar producten worden gefabriceerd, wordt gecodeerd.
Door de lange geschiedenis hebben zij de hele evolutie van het merken en coderen vanaf het begin meegemaakt. Ook hun apparatuur evolueerde hierbij uiteraard mee. Van de mechanische stempelmachines van toen, tot de netwerk aangestuurde Inkjet- en Thermoprinters van nu. Hierbij hebben kwaliteit, innovatie en uitstekende service altijd voorop gestaan.

Tot op de dag van vandaag is het nog altijd een 100% Hollands familiebedrijf. Inmiddels worden zij in meer dan 50 landen vertegenwoordigd en hebben zij naast de hoofdvestiging in Katwijk een eigen dochterondernemingen in Duitsland, Frankrijk, de Antillen en Chili.

Product

De Graphicjet TsC20-X72, waar de award mee is gewonnen, is bij uitstek een printer om omdozen mee te coderen. Dit vindt plaats in de zogenaamde secundaire fase van het verpakkingsproces. In de primaire fase worden hierbij coderingen aangebracht op individuele producten en in de tertiaire op pallets.

Doorgaans wordt een Graphicjet op een lopende band geïnstalleerd, waarop de dozen voorbij komen. Een codering wordt dan aangebracht op het moment dat de doos langs de printkop wordt getransporteerd. Doordat dit met 180 DPI resolutie gebeurt, is het mogelijk om goed leesbare teksten, logo en/of barcodes aan te brengen op de doos.

Het product is beoordeeld volgens de geharmoniseerde versie van de EN 61000-6-4. Dit is de generieke norm voor emissie in industriële omgeving en de EN 61000-6-2, de immuniteit in industriële omgeving, waarbij er met een veld van 10V/mtr. wordt aangestraald om te beoordelen of het product normaal blijf functioneren.

 

Bovenstaand de afbeelding van de gestraalde immuniteitsmeting in de anechöische kamer.  Het product kwam zonder problemen door deze en andere EMC-metingen heen. Een prima resultaat dat door het team van engineers van DARE!! Measurements werd gekozen als winnaar van de CE-Design Award voor dit kwartaal!

Reactie Kortofah

Nederlandse producten hebben wereldwijd een erg goede reputatie, iets waar wij trots op zijn en ook een bijdrage aan leveren, en willen leveren. Naast dat een CE-keuring uiteraard gewoon verplicht is, bestaat deze certificering uiteraard niet voor niets. Het staat voor een bepaalde norm waar producten aan moeten voldoen, en dus ook kwaliteit. Het feit dat wij direct door de keuring komen, geeft aan dat wij op één lijn zitten met wat er van ons product verwacht wordt. Wij zijn dan ook zeer trots op deze award!

Ook winnen?

Hieronder nog even het doel en de achtergrond van de CE-Design Award. Wilt u ook winnen? U hoeft niets anders te doen dan uw product bij DARE!! Measurements te laten testen. U bent verzekerd van een goede dienstverlening tegen een kosteffectieve prijs en wellicht bent u de volgende winnaar!

Doel
Het doel van deze CE-Design Award is de aandacht te vestigen op het belang de Europese richtlijnen bij het ontwerp van een product. Nog veel te vaak komt de CE-markering pas in het eindtraject aan bod. Het gevolg is dat veel tijd en geld besteed moet worden om het product aan de Europese regelgeving te laten voldoen. In sommige gevallen is zelfs een compleet redesign nodig.

De CE-Design Award
We willen de ontwerpers van deze producten in het zonnetje gaan zetten en hebben hiervoor de DARE!! CE-Design Award in het leven geroepen. Ieder kwartaal wordt een product gekozen dat wat EMC en/of productveiligheid “boven het maaiveld” uitsteekt. De winnende ontwerper of het winnende ontwerpteam krijgt een trofee, evenals een taart uitgereikt en wordt in de DARE!! Nieuwsbrief bekend gemaakt. De eerstvolgende meting of het eerstvolgende onderzoek vindt plaats op onze kosten.


Terug naar nieuwsbrief Nr. 46 – DARE!! Nieuwsbrief Winter 2019

Looking for coding equipment? Check availability in your area